Ojuland: ACTAs on palju vastamata küsimusi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Vabaduse väljakul korraldas MTÜ Eesti Interneti kogukond ACTA lepingu vastase miitingu. Kristiina Ojuland kõnet pidamas.
Tallinnas Vabaduse väljakul korraldas MTÜ Eesti Interneti kogukond ACTA lepingu vastase miitingu. Kristiina Ojuland kõnet pidamas. Foto: Peeter Langovits

Võltsimisvastase kaubandusleppe ACTA vastasel meeleavaldusel Tallinnas esinenud Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojuland teatas, et ACTAs on niivõrd palju vastamata küsimusi, et enne nende selgeks vaidlemist tema oma poolt või vastu otsust langetada ei saa.

Internetipiraatlus on tema sõnul taunimistväärt, kuid kontroll internetis ei tohi minna vastuollu inimõigustega. Euroopa Parlament hääletab ACTA üle juunikuus, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Sooviksin olla veendunud, et kui hakkan seda nuppu mina seal vajutama, et ma ei riiva selle vajutusega – kui ma otsustan poolt hääletada – kodanike põhiõigusi ja -vabadusi internetis, sest 21. sajandil ei ole tõesti võimalik internetti piirata,» rääkis Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles