Hõbemägi: poliitbroilereid on vaja

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Maret Maripuu saadikute ristule all.
Sotsiaalminister Maret Maripuu saadikute ristule all. Foto: Toomas Huik

Tänases Kuku Raadio saates «Keskpäevatund» leidis ajakirjanik Priit Hõbemägi sotsiaalministri Maret Maripuu karjääri arutelu ajal, et Eesti vajab nn poliitbroilereid, sest uusi poliitikuid on ühiskonnale vaja.

Eestis on viimase 15 aasta jooksul peale kasvanud palju nn poliitbroilereid, kel pole reaalset elu- ja töökogemust ja kelle senine karjäär on piirdunud tööga mõnes erakonna struktuuris, rääkis riigikogu liige Hannes Rumm Kuku Raadio saates «Keskpäevatund».

«Nad on oma erakonna sees jõudnud tõusta kõrgele ja üha rohkem satub neid sellistesse kohtadesse, kus nad on erakonna kaitsva tiiva alt väljas ja peavad lähtuma teise süsteemi loogikast ning kipuvad seal kõrbema,» rääkis ta sotsiaalminister Maret Maripuu juhtumit analüüsides.

Keskerakonna eesrindlik töö

«Broilerid on hädavajalikud, uusi poliitikuid on nii või naa vaja, aga neile tuleb anda kohaliku või noorte organisatsiooni juhtimise võimalus, kus nad saavad ennast katsetada,» sõnas ajakirjanik Priit Hõbemägi.

Ta lisas, et tema meelest töötab selles liinis hästi Keskerakond, kes näitab, et väiksest kohast pärit noorel on võimalik karjääri teha ja jõuda suure juhi lähedusse.

«Lahendus on selles, et neid on küll vaja, aga neid tuleb palju kauem grillida, tuleb hoida selles kapis kauem, kuni nad on kuldpruunid,» tõi Hõbemägi kujundliku võrdluse.

Teise saatekülalise ärimees Heldur Meeritsa sõnul võiksid sellised parteitöötajad proovida kätt väiksemates ja rahulikumates ametitest, mitte alustada tööd riigi tippkohtadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles