Lukas nimetas nõrgemaid õpilasi «pummpeadeks»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridusministri eile kasutatud sõna «pummpea» tõi palju imestust nii gümnaasiumi asemel kutsekooli valinud õpilase kui ka tööandja Valdo Randpere silmadesse.

«Selleks, et kampaania korras ei arvaks «pummpead», et nad kõik peavad garanteeritult gümnaasiumi saama, kuna riigikohus on sellise otsuse teinud, peame kiirkorras seaduses ühe nüansi ära muutma,» kommenteeris Lukas TV3 «Seitsmestele uudistele» kava lahendada äsjase riigikohtu otsuse põhjustatud segadus.

Tallinna teeninduskooli õpilane Jegor Mastovitš ütles aga, et ei pea õigeks kutsekooli suundujaid sarnaselt tituleerida.

«Võib-olla mõni inimene tahab midagi kõrgemat saavutada kui keskharidus - kuhugi mujale õppima minna, võib-olla välismaale,» rääkis noormees, kes ei olnud nõus ka väitega, et ta põmmpea on.

Mastovitš väitis, et kutsekooli toel on tal kergem töökohta leida.

Kuigi keegi ei keela gümnaasiumidel kevadel oma lõbuks sisseastumiskatseid korraldada, ei tohi koolid riigikohtu 19. jaanuari lahendi valguses nende tulemusi õpilaste 10. klassi vastuvõtmisel arvestada. 

Lukas on lubanud segaduse vältimiseks kiirkorras seadusi muuta. Tema sõnul saavad kõik gümnaasiumid kevadel rahulikult sisseastumiseksameid korraldada, sest vastav seadusemuudatus peaks jõustuma juba veebruari jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles