Rahvaliit: Maripuu ei ole oma saamatusest aru saanud

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maripuudega
Maripuudega Foto: Urmas Nemvalts

Rahvaliidu fraktsiooni hinnangul näitab sotsiaalminister Maret Maripuu avaldus, et minister ei ole siiani aru saanud, et ta polnud suuteline juhtima ministeeriumi. 


Selle asemel süüdistab minister ajakirjandust ja opositsiooni, kes ei võimalda tal tööd teha, teatas Rahvaliit.

Praeguseks on fraktsiooni väitel selgunud, et sotsiaalministeerium ei ole suutnud ümberkorraldusi teostada selliselt, et oleks tagatud pensionide ja puuetega inimeste sotsiaaltoetuste probleemideta ja tõrgeteta kättesaamine.

«Valitsus ei ole andnud mitte ühtegi sõnumit, mida kavatseb sotsiaalministeerium ette võtta kasvava tööpuudusega,» ütles riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni esimees Rüütli.

Rahvaliit peab kahetsusväärseks, et seda kõike vaatavad vaikides pealt sotsiaaldemokraadid, kes peaks seisma just selle eest, et sotsiaalpoliitikaga ei mängita.

«Riigi majandussurutise ajal on oluline enam tähelepanu pöörata sotsiaalvaldkonna tugevdamisele,» märkis Rüütli, lisades, et sotsiaaldemokraadist rahandusminister Ivari Padar on teatanud plaanist täiendavalt kärpida sotsiaalkulutusi, kui vaja, siis isegi pensione.

Rüütli sõnul loobuvad sotsiaaldemokraadid võimul püsimise nimel oma põhimõtetest.

Rahvaliidu väitel on peaminister sellises kriitilises olukorras võtnud vaikiva hoiaku nagu polekski tegu tema juhitava valitsusega.

Valitsus pole suutnud partei hinnangul koostada terviklikku kava majanduslanguse ja tööpuuduse kasvust tingitud olukorra tervendamiseks, ei töökohtade loomiseks ega kuhjuvate sotsiaalpingete leevendamiseks.

Rahvaliidu fraktsioon rõhutab, et erakond on kritiseerinud sotsiaalministri tegevusetust, mitte Maret Maripuu isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles