Vilja Savisaar: Maripuu pidanuks täna tagasi astuma

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Riigikogu keskfraktsiooni esimees Vilja Savisaar teatas, et ei jäänud rahule sotsiaalminister Maret Maripuu otsusega astuda tagasi alles kuu aja pärast. 

«Ma ei ole selle otsusega rahul. Kui ta oleks umbusalduse läbi teinud ja teatanud, et astub täna tagasi, siis oleks aru saanud.»

Savisaar pakkus, et Maripuul ei õnnestu 23. veebruariks kõik oma lubadused ellu viia.

Ta meenutas, et avalikkuse silmis puudub Maripuu vastu usaldus ning kuna minister on avalikult süüdistanud oma alluvaid, ei pruugi ka ministeeriumi töö sujuda.

Savisaar ütles, et Maripuu lubadus kuu aja pärast tagasi astuda üksnes süvendab kriisi sotsiaalvaldkonnas.

«Kui minister Maripuu ei ole mitmete kuude vältel oma tööga hakkama saanud, siis jääb arusaamatuks, kuidas suudab ta oma tehtud vead ühe kuu vältel parandada,» märkis Savisaar. «Teisalt on veider, et kui koalitsioon on üksmeelselt kiitnud sotsiaalministri töö heaks ja teda usaldanud, siis miks minister üleüldse tahab tagasi astuda.»

Savisaare sõnul oleks võinud Maripuu näiteks täna tagasi astuda ja töötada kuu aega uue ministri kõrval konsultandina, kuni probleemid lahendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles