Maripuu umbusaldamine kukkus läbi

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Täna sisse antud ja kohe arutamisele võetud avaldus sotsiaalminister Maret Maripuu umbusaldamiseks kukkus läbi.

Avalduse poolt hääletas 35, vastu oli 51 saadikut. Umbusaldamiseks oleks vaja olnud vähemalt 51 saadiku toetust. Kohale registreerus 88 liiget.

Kuna valitsus taotles umbusaldushääletuse arutamist esmavõimalusel, täiendas riigikogu esimees tänast päevakorda ning umbusaldusavaldus tuli arutlusele kohe pärast tööturuameti ja töötukassa ühendamise eelnõu teist lugemist.

Kella 10.50ni oli istungil pooletunnine vaheaeg, et riigikogu liikmed saaksid tutvuda avalduse sisuga.

Seejärel esines Maripuu lühikese kõnega, kus ütles, et jutt käib vaid tehnilistest küsimustest ning mitte keegi pole vähimalgi määral vaidlustanud tema ministeeriumi poliitika siulisi eesmärke.

Kõnele järgnes keskerakondlaste ja rahvaliitlaste küsimustelaviin.

Seejärel avati läbirääkimised, kus kolme opositsioonipartei esindajad Maripuu tegemiste kohta sõna võtsid. Neile järgnes ka Keit Pentus Reformierakonnast, kes kritiseeris omakorda opositsiooni käitumist. Sellele järgneski Maripuule edukas hääletus.

Kaua kõne all olnud avaldusele oli alla kirjutanud 40 saadikut ehk väiksem arv kui 51, mida on umbusaldamiseks tarvis.

Avaldusele, mille andis üle keskfraktsiooni esimees Vilja Savisaar, kirjutasid alla kõik opositsiooniliste Keskerakonna, roheliste ja Rahvaliidu liikmed.

Umbusaldushääletuse menetlusse andmiseks on tarvis vähemalt 21 riigikogu liikme allkirja.

Riigikogu keskfraktsioon alustas allkirjade kogumist sotsiaalminister Maret Maripuu umbusaldamiseks, sest peaminister Andrus Ansip hoiab teda jätkuvalt ametis, hoolimata sügisel tekkinud segadustest puuetega inimeste toetuste väljamaksmise ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles