Galerii: Vene Erakonna Eestis kongress toetas ühinemist sotsidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tallinnas toimunud Vene Erakonna Eestis (VEE) kongress otsustas toetada ühinemist Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE).

Kuni ühinevate erakondade ühiskongressini aasta lõpus, mis valib parteile uued juhtorganid, valiti VEE esimeheks tagasi Stanislav Tšerepanov.

Tšerepanov ütles Postimehele, et on kongressi otsustega rahul.

«Poliitika on võimaluste kunst ning uus aeg pakub meile uusi võimalusi. Meil pole õigust neid kasutamata jätta. Saame oma kogukonnale ja tervele Eesti ühiskonnale rohkem kasu tuua ühinedes meie partnerite, sotsiaaldemokraatidega,» sõnas Tšerepanov.

Ta avaldas veendumust, et tänaste otsuste olulisust mõistetakse täiel määral alles aastate pärast.

VEE kinnitas tänasel kongressil, et seisab jätkuvalt vene keelt kõnelevate Eesti elanike huvide eest. Erakond usub, et nende täna otsus aitab veelgi konsolideerida Eestis sotsiaalseid ja poliitilisi jõude, ehitamaks üles demokraatlikku õigusriiki ja leidmaks ühiskonnas üksteisemõistmist.

Vene Erakonna Eestis ja SDE juhid allkirjastasid 12. jaanuaril ühinemislepingu, mille järel saavad VEE liikmed mitmeid kohti sotside juhtorganites. Vene Erakonna Eestis juht Stanislav Tšerepanov saab sotside aseesimeheks, programmiliselt uusi seisukohti erakondade ühinemine esialgu kaasa ei too.

Lepingule peab enne selle jõustumist oma heakskiidu andma ka sotside üldkogu, mis toimub 19. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles