Laar: IRL vajab rohkem naisjuhte

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi suurkogu
IRLi suurkogu Foto: Andres Haabu

Esimees Mart Laar ütles Isamaa ja Res Publica Liidu suurkogul esinedes, et nende erakond näib tõepoolest kui kuhi«susse», sest seda juhib vähe naisi ja noori.

Ta rääkis, et sai Nokia kontserdimaja saali suunas liikudes endale näppu erakonna naiste reklaamvoldiku, kust aga selgus, et täna kõikidele juhtivatele ametikohtadele kandideerijatest vaid kaheksa on naised.

«Me tõesti näeme välja nagu sussid või vananevad meesterahvad ja jääme nii maailma arengutest kõvasti maha. Selline pilt enam ei ole jätkusuutlik,» rääkis Laar.

Ta kutsus üles toetama valimistel naiskandidaate ning naisi pingutama selle nimel, et järgmisel erakonna suurkogul oleks nende esindatus võrreldamatult suurem.

Lisaks naiste suuremale kaasamisele oli Laari kaks ülejäänud põhisõnumit erakonna uuele esimehele suurenadada IRLi rolli noorte hulgas ning olla avatum.

Ta kirjeldas, et praegu paistab avalikkusele, nagu IRLil oleks «pidev kõhuvalu», ning kutsus üles olema muuhulgas lahkemad.

Laar märkis oma kõnes muuhulgas, et IRLiga sobib hästi kokku roheline maailmavaade, ning ta kutsus parteid üles end rohkem sellega seostama.

Laar on täna viimast päeva IRLi esimees, sest otsustas sellesse ametisse mitte tagasi kandideerida. Poliitikaringkondades on viidatud, et ainsa naiskandidaadi Liisa Pakosta  taga erakonna etteotsa on Mart Laari toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles