Kilk: IRLis asutakse lepitust otsima

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi suurkogu
IRLi suurkogu Foto: Andres Haabu

Ettevõtja Rein Kilk leidis, et pärast tänast suurkogu asutakse Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) lepitust otsima.

«Arvan, et lepitakse ära,» sõnas Kilk Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Otsitakse lepitust ka nendega, kes on kriitilised olnud erakonna suhtes, ka Lukase ja Herkeliga otsitakse lepitust,» uskus Kilk.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar märkis, et lähikuudel on igal juhul huvitav jälgida, mis erakonnas toimuma hakkab, vastuolusid on palju.

Kilk arvates üritatakse siiski leppida, sest nn kampsunitel pole praegu ka eriti mõttekas erakonnast lahkuda, sest tekib küsimus, kellega siis liituda.

Ajakirjanik Priit Hõbemängi tõi välja, et IRLis on lisaks vanadele pingetele üleval ka uusi, need puudutavad valimislubadusi, pole kindel, kas need on täidetud või mitte, näiteks segadused kõrgharidusferormi ümber.

«On ka teooria, et püütakse plehku panna erakonnast,» sõnas Hõbemägi.

Kilk hindas kummaliseks Andres Ammase lahkumist, kes tõi üheks oma teo põhjuseks Indrek Raudse, kes ju samuti on tänaseks erakonnast lahkunud. «Kas nad nüüd mõlemad väljaspool erakonda klaarivad oma asju?»

«Kuulsin väga huvitavat mõttekäiku, et kui osa vanu isamaalasi lahkub, siis ainsa võimalusena võidakse näha Rahvaliidu uuestisündi, mina küll sellist huvitavat teooriat ei usu,» rääkis Ruussaar.

«Reformierakond on väga mugavalt vait olnud kogu selle aja, IRL podiseb ühes nurgas, Keskerakond teises servas,» nentis veel Kilk.

Hõbemägi lisas, et Reformierakond laseb oma koalitsioonikaaslasel mõnusasti omas mahlas praadida ja ei kipu arvamust avaldama.

Ruussaar lisas, et Reformiekrakond on viimasel ajal kõigile koha kätte näidanud – teistele erakondadele, tööandjatele, ametiühingutele – ja nüüd on erakonna liidritel hea suusatama minna.

IRL valib tänasel suurkogul erakonnale Mart Laari asemel uue esimehe, sellele kohale kandideerivad Andres Herkel, Liisa Pakosta ja Urmas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles