Ergma: IRL peab ühise eesmärgi lahti mõtestama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi poliitikud Ene Ergma, Mart Laar ja Ken-Marti Vaher.
IRLi poliitikud Ene Ergma, Mart Laar ja Ken-Marti Vaher. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) peab erakonna ühise eesmärgi selgemini lahti mõtestama ja vaatama, kuidas edasi minna, ütles riigikogu esimees Ene Ergma oma läkituses IRLi homse suurkogu eel.

Postimees avaldab Ergma avalduse tervikuna.

«Homme on IRLi jaoks tähtis päev, mil valime endale uue esimehe. Sedapuhku tahaksin veelkord tänada Mart Laari, kes on olnud IRLi jaoks väga hea juht ja seda läbi Eesti riigi jaoks keeruliste aegade. Mardi roll meie hea valimistulemuste saavutamisel möödunud aasta Riigikogu valimistel oli väga suur. Aitäh Sulle Mart IRLi juhtimise eest!
 
Homme peab IRLi hakkama juhtima üks kolmest esimehe kandidaadist ja mul on hea meel, et kandideerijaid on rohkem kui üks. Minu tänud kõikidele kandideerijatele, et te olete valmis võtma enda peale vastutust olla IRLi uus juht.
 
Homsel Suurkogul näeme nii võitjaid kui kaotajaid, rahulolevaid ja rahulolematuid. Kuid olenemata sellest, kes homsel päeval valituks osutub, tuleb isiklikud pettumused alla suruda ja ehk hoopis hetkeks enda sisse vaadata ja küsida: mida olen ma ise tegemata jätnud, et ei ole teeninud mõttekaaslaste usaldust? Me peame leidma indu enda ühine eesmärk selgemini lahti mõtestada ja leidma tee, kuidas üheskoos ka peale Suurkogu edasi liikuda. Peame mõtlema, kuidas ehitada ülesse just selline IRL, mille üle tunneksid uhkust võimalikult paljud meie liikmetest ja valijatest. Ja seda ei saa me teha teisti kui üheskoos!
 
Mul on hea meel, et oleme julge ja avatud erakond. Kõige paremini näitab seda Suurkogul erakonna juhtorganitesse kandideerijate hulk, mis tähendab, et meie seas on palju neid inimesi, kes on nõus ja valmis vastutuskoorma enda õlule võtma ja IRLi ning Eesti Vabariigi eest hea seisma. Ma ei eitagi, et viimaste sündmuste taustal on ajad IRLi jaoks olnud rasked, kuid pean oluliseks, et oleme käitunud murede lahendamisel resoluutselt ja põhimõttekindlana.
 
Kes ka ei osutuks homme valituks, tahan loota, et uus juht ja teised valitud juhivad erakonda julgelt edasi, jätkates nähtava ja konservatiivse poliitika ajamist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles