Toomla: IRLi valimiste teine voor võib kaardid segi lüüa

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimehekandidaadid Urmas Reinsalu, Liisa Pakosta ja Andres Herkel laupäeval Saue valla kultuurikeskuses debatti pidamas.
IRLi esimehekandidaadid Urmas Reinsalu, Liisa Pakosta ja Andres Herkel laupäeval Saue valla kultuurikeskuses debatti pidamas. Foto: Toomas Huik

Tartu Ülikooli politoloog Rein Toomla prognoosib, et homsel Isamaa ja Res Publica liidu esimehe valimistel on esimeses voorus kindel favoriit Urmas Reinsalu, kuid teine voor võib tema sõnul Reinsalu šansid pea peale pöörata.

Toomla ütles «Aktuaalsele kaamerale», et küsimus on selles, kas Liisa Pakosta suudab nii «kampsunitelt» kui ka «äraostmatutelt» nii palju hääli ära võtta, et valimised läheksid teise vooru, vahendas ERR Uudised.

«Siis, kui nad lähevad teise vooru, siis läheb asi riskantseks ka Urmas Reinsalule,» arvas politoloog.

Tema hinnangul on uue juhi tähtsaim üleasanne erakond uuesti kokku panna, muidu see laguneb ning võib lagundada ka koalitsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles