EKRE esitab kapo komisjoni juhi kandidaadiks Kert Kingo (19)

BNS
Copy
Kert Kingo
Kert Kingo Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) esitab julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni esimehe koha kandidaadiks Kert Kingo, kirjutab ERR

Kingo juhib selle komisjoni tööd ka praegu, kuid ta võib jääda komisjoni esimeheks ka pärast EKRE opositsiooni minekut ja uut valimist. Põhjus on selles, et komisjoni kuulub igast fraktsioonist üks saadik. Eelmises võimuliidus, kuhu kuulus ka EKRE, oli kolm osalist ehk komisjoni esimehe koha sai siis koalitsioon. Nüüd, pärast võimuvahetust, on koalitsioonis aga kaks erakonda ning opositsioonis kolm parteid.

Opositsiooniparteide kokkuleppe pidamisel saab EKRE aseesimehe koha kultuurikomisjonis, maaelukomisjonis, riigikaitsekomisjonis ja esimehe koha julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjonis. 

Sellele kohale erakond Kert Kingo uuesti esitada tahabki. Kingo kandidatuuri läbimineku puhul saab ilmselt otsustavaks, kuidas hääletab komisjonis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindaja, kelleks praegu on Ivari Padar.

Julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon on tegutsenud kõigi riigikogu koosseisude ajal ja see kontrollib kaitsepolitsei ja jälitustegevuse seaduslikkust.

Esimehe koha võib opositsioon saada ka teistes erikomisjonides – sotsid võivad saada esimehe koha korruptsioonivastases erikomisjonis ja Isamaa riigieelarve kontrolli erikomisjonis.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles