Tallinna volikogu opositsioon nõuab abilinnapea Klandorfi lahkumist

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Mullu oktoobris kandsid linnavolikogu istungil osalejad maske, praegu peetakse istungeid interneti vahendusel.
Mullu oktoobris kandsid linnavolikogu istungil osalejad maske, praegu peetakse istungeid interneti vahendusel. Foto: Jukko Nooni

Tallinna linnavolikogus nõuavad neli erakonda abilinnapea Kalle Klandorfi lahkumist. Ühisavaldusele on alla kirjutanud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna, Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Isamaa fraktsioon.  

Eile avaldas Kanal 2 «Reporter» loo eakast naisest, kes oli teel arsti juurde, kuid ei pääsenud Tallinna kesklinnas hooldamata kõnniteel liikuma. Kui reporter küsis selle olukorra kohta kommentaari linna kommunaalvaldkonna eest vastutavalt abilinnapealt Kalle Klandorfilt, ütles ta, et linna tänavatega on kõik korras ning lumme kinni jäänud eakas naine peaks oma asju ajama taksoga. 

«Südametu ja nõrgematesse hoolimatu suhtumine ei ole kohane Eesti pealinna juhtidele ning taolise suhtumisega ei saa linna juhtimine jätkuda,» leiavad avaldusele alla kirjutanud linnavolinikud.

Tallinna linnavolikogu nelja fraktsiooni ühisavaldus

Eile õhtul avaldas Kanal 2 uudistesaade «Reporter» väga kurvastava saatelõigu eakast naisest, kes teel Ida-Tallinna keskhaigla silmakliinikusse ei saanud Tallinna kesklinnas hooldamata kõnniteel kõndida ja oli seetõttu sattunud raskesse olukorda.

Täname Kanal 2 ajakirjanikke ja töötajaid, et nad eakat inimest märkasid ja aitasid tal arsti vastuvõtule jõuda.

Samas saates küsiti kommentaari Tallinna kommunaalvaldkonna eest vastutavalt abilinnapealt Kalle Klandorfilt, kes teatas, et Tallinna tänavatega on kenasti ning hoopis lumme kinni jäänud eakas naine peab oma asju ajama taksoga, mitte proovima jala liikuda Tallinna tänavatel.

Südametu ja nõrgematesse hoolimatu suhtumine ei ole kohane Eesti pealinna juhtidele ning taolise suhtumisega ei saa linna juhtimine jätkuda.

Tallinna linn peab tagama kõigile tallinlastele võimaluse avalikku ruumi kasutada – eriti eakatele inimestele, aga ka väikelaste vanematele, liikumisraskustega inimestele. Tallinna tänavad ei näe praegu välja tänapäeva Euroopa pealinna väärilised.

Abilinnapea Klandorfi vastutus puhastustehnika paraadide korraldamise kõrval on tagada valdkonna toimimine ning probleemi ilmnemisel teha järelevalvet. Soovitus pensionäridel taksoga sõita, miks mitte ka lastel ja teistel jalakäiatel näitab, et linnavalitsuses on isegi mõnepäevase lumesaju järel käegalöömise meeleolud.

Tallinna volikogu neli erakonda: Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Isamaa, Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond algatavad ühiselt abilinnapea Kalle Klandorfi umbusaldamise. Linnavalitsus võlgneb vabandustele lisaks ka korras linnatänavad ja empaatiavõimelised juhid ning kuna Kalle Klandorf seda rolli täita ei soovi, avaldame talle umbusaldust.

Mart Kallas, EKRE fraktsiooni esimees

Olle Koop, Erakond Isamaa Tallinna piirkonna esimees

Kristen Michal, Reformierakonna fraktsiooni esimees

Raimond Kaljulaid, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna esimees

79-liikmelises Tallinna volikogus on Keskerakonnal 40 häält ning umbusaldusavaldusele alla kirjutanud erakondadel on kokku 36 esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles