Riigikogu infotund keskendus koroonale

Copy
15.12.2020, Tallinn. 
Peaminister Jüri Ratas Riigikogus. Poliitiline avaldus covid-19 teemal. 

Prime Minister Jüri Ratas in the Riigikogu. Political statement on covid-19.
Foto Eero Vabamägi, Postimees
15.12.2020, Tallinn. Peaminister Jüri Ratas Riigikogus. Poliitiline avaldus covid-19 teemal. Prime Minister Jüri Ratas in the Riigikogu. Political statement on covid-19. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tänases riigikogu infotunnis vastasid riigikogu liikmete küsimustele peaminister Jüri Ratas (Keskerakaond), kultuuriminister Tõnis Lukas (Isamaa) ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas (Keskerakond). Põhiteemad olid seotud koroonaviirusega. Nii käsitleti haiglate toimetulekut, piirangute leevendamist, aga ka vaktsineerimise korraldamist. 

Ratas selgitas, et haiglaravi vajavate Covid-19 patsientide kasv on viimastel nädalatel stabiliseerunud. «Täna me saame öelda tõesti, et see arv on kusagil 420 juures, mõned päevad natuke kõrgem, mõned päevad natukene allpool,» ütles Ratas.

​Tema sõnul on Eesti meditsiinisüsteem näidanud kõrgpilotaaži ja väga professionaalset suhtumist.

Ratas möönis, et me ei olnud kogu ühiskonnas, aga laiemalt ka Euroopas, maailmas valmis selleks, et ühel hetkel võibki reaalselt plaaniline ravi katkeda ja võib katkeda viiruse tingimustes. Ka ei saa praegugi öelda, et plaaniline ravi toimub sada protsenti nagu ilma viiruseta.

Rääkides koroonavaktsiinidest, märkis Ratas, et probleemid tarnetes on kogu Euroopas. «Eesti on teinud või, ütleme, pannud kaardid kõikidele vaktsiini kandidaatidele, ja ma arvan, et see on olnud õige lähenemine,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles