SAHINAD TOOMPEAL Praegune valitsusliit jätkab ja Eesti saab esimese naispeaministri (31)

Postimees
Copy
Parlamendi asendusliikmed ja uus valitsus andsid Riigikogu ees ametivande. Tõnis Lukas, Mart Helme, Jüri Ratas, Tanel Kiik, Jaak Aab, Mailis Reps. Pilt on tehtud 29.04.2019
Parlamendi asendusliikmed ja uus valitsus andsid Riigikogu ees ametivande. Tõnis Lukas, Mart Helme, Jüri Ratas, Tanel Kiik, Jaak Aab, Mailis Reps. Pilt on tehtud 29.04.2019 Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Toompeal riigikogu koridorides sosistatakse, et juba on kokku lepitud võimalus, mis jätab Keskerakonna-EKRE-Isamaa valitsusliidu jätkama ka pärast peaminister Jüri Ratase tänast tagasiastumist. 

Täna öösel pidas Keskerakond juhatuse kriisikoosolekut, mille lõpus tuldi koosolekuruumist välja rõõmsate nägudega. Jüri Ratas ja Mailis Reps olevat lausa tunniks Keskerakonna fraktsiooniruumist eemale läinud. Seda, mida nad omavahel arutasid, pole praegu teada. 

Kui täna öösel oleks Keskerakond oma valitsuspartneritega läbi rääkinud ja otsustanud peaministritoolil inimest vahetada, siis oleks see plaan võimalik, sel juhul jätkuks Keskerakonna-EKRE-Isamaa võimuliit. Sama käigu tegid samad erakonnad pärast eelmisi riigikogu valimisi, kui Reformierakond lükati troonilt. 

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles