Vene meedia korjas üles reformierakondlaste ettepaneku Venemaa koosseisu kuulumise kohta (144)

Brita-Maria Alas
Copy
Vasknarvas on piirivalve­kordon ja üle jõe lehvib uhkelt Vene lipp.
Vasknarvas on piirivalve­kordon ja üle jõe lehvib uhkelt Vene lipp. Foto: Kristina Efert

Vene uudisteagentuur TASS kirjutab, et peaminister Jüri Ratase hinnangul ei tule arutelu Eesti liitumisest Venemaaga referendumil kõne alla ning selline ettepanek tuleks Eesti poliitjõududel üheselt hukka mõista. Lisaks TASSile on muudatusettepanekut kajastanud ka näiteks uudisteportaalid Lenta.ru ja Ria Novosti.

«Eesti peaminister Jüri Ratas peab mõeldamatuks arutada rahvahääletusel Eesti ja Venemaa ühinemise üle,» kirjutab väljaanne. Ühtlasi viidatakse Ratase postitusele sotsiaalmeedias: «Eesti Vabariigi põhiseadus sätestab oma esimeses paragrahvis, et Eesti on iseseisev ja sõltumatu demokraatlik vabariik, kus kõrgeima riigivõimu kandja on rahvas.»

«Opositsioonisaadikud Reformierakonnast, Urmas Kruuse, Ants Laaneots ja Jüri Jaanson, esitasid eelnõule muudatusettepanekuna järgneva küsimuse: «Kas Eesti Vabariigis oleks parem elada, kui Eesti Vabariik kuuluks Venemaa koosseisu?» kirjeldatakse ettepanekut.

TASS väljaanne edastab ka asjaolu, et Kruuse loobus muudatusettepanekust ning tõstatas küsimuse vaid abielureferendumi absurdsuse väljendamiseks. 

Foto: Teet Korsten (kuvatõmmis)
Foto: Teet Korsten (kuvatõmmis)
Kommentaarid (144)
Copy
Tagasi üles