Martin Helme ei lähe Kersti Kaljulaidiga kohtuma (117)

Andres Einmann
Copy
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Tairo Lutter

Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme ei kavatse president Kersti Kaljulaidi kutset vastu võtta ja temaga Kadriorgu kohtuma minna.

Helme kirjutas sotsiaalmeedias, et talle laekus eelmisel nädalal kutse kohtuda Kersti Kaljulaidiga, et arutada alanud poliitika-aastat.

«Seda on ikka tehtud, leppisime aja kokku. Täna tuli aga Kaljulaidi Facebookist teade, et kohtumise tegelik eesmärk on parteijuhte korrale kutsuda, loengut lugeda vähemuste teemal ja anda suuniseid, kuidas ühiskonna lõhestamine lõpetada. Päris hea huumor, ühiskonna esilõhestaja tuleb õpetama sildade ehitamist. Poliitilise kultuurituse üks agressiivsemaid ja aktiivsemaid aktiviste kujutab ette, et tal on midagi rääkida päris poliitikutele kuidas käituda, et rahvas saaks nende üle uhke olla. Ebaadekvaatsusel on nägu ja nimi, tõepoolest,» teatas Helme.

Helme lisas, et üks väljaanne andis uudise lugejale edasi nii, et parteijuhte on vaibale kutsutud.

«Kadriorus on päris kenad vaibad küll. Ma olen neid juba näinud ja ootan kannatamatult, et saaks sügisel need kokku rullida, kui Kaljulaidi ametiaeg lõppeb. Mulle ei sobi, kui mind kutsutakse kohtumisele ühe põhjendusega, pärast tuleb aga välja, et kohtumisel oli hoopis teine eesmärk. Tühistasin meie kohtumise, ütlesin referendile, et uut aega otsida pole vaja,» ütles Helme.

President Kersti Kaljulaid teatas täna, et kutsus järgmiseks nädalaks kohtuma kõikide parlamendierakondade ja riigikogu fraktsioonide juhte, et arutada tekkinud poliitilist olukorda ning erakondade koostöövõimet.

Kommentaarid (117)
Copy
Tagasi üles