Raimond Kaljulaid pürgib Tallinna linnapeaks (11)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Raimond Kaljulaid
Raimond Kaljulaid Foto: Remo Tõnismäe

Sotsiaaldemokraatide Tallinna linnapeakandidaat on sügisestel kohalikel valimistel riigikogu liige, sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna juht ja endine Põhja-Tallinna linnaosavanem Raimond Kaljulaid. 

Kaljulaidi sõnul on sotsiaaldemokraatide eesmärk koalitsioonivalitsus pealinnas. Praegu on Tallinnas ainuvõim Keskerakonnal. Samas loodetakse läbi Tallinna valimiste mõjutada ka poliitikat Toompeal.

«Loomulikult loodame, et muutused Tallinnas toovad kaasa muutused Toompeal. Kui kõik läheb hästi, siis aitavad Tallinna valimised vabaneda parempopulistidest valitsuses. Halvemal juhul näeme parempopuliste võimul nii riigis kui pealinnas,» selgitas Kaljulaid.

Tema sõnul on sama oluline ka see, et Tallinnas elavatel inimestel on kindlus, et valimised toovad kaasa positiivsed muutused linnaruumis, tervise- ja sotsiaalvaldkonnas, aga samuti ka ettevõtluskeskkonnas, mis on eriti oluline arvestades praegust majanduskriisi. 

Kaljulaidi sõnul keskendub piirkond väga tõsiselt tugeva ja sisuka programmi koostamisele ja tulemusliku kampaania ette valmistamisele. 

Aastaid Keskerakonnas olnud Kaljulaid lahkus erakonnast, sest ei toetanud Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa võimuliidu loomist. 2019. aasta lõpus liitus Kaljulaid sotsiaaldemokraatidega. Seejärel valiti ta sotside Tallinna piirkonna juhiks.

2017. aasta kohalikel valimistel kogus Kaljulaid Tallinnas 5521 häält. 

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimised toimuvad 17. oktoobril. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles