Sotsioloog: kõige väärtuslikum mõjutusvahend on isiklik informatsioon

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsioloog Andrus Saar.
Sotsioloog Andrus Saar. Foto: Marina Puškar

Sotsioloog Andrus Saar rõhutas kirjaskandaalist rääkides, et maailmas on tänapäeval kõige väärtuslikum isiklik informatsioon.

«Sellega saab maailma kõige rohkem mõjutada,» tõdes Saar ETV saates «Vabariigi kodanikud».

«Kogu asja tõsidusest nagu ei taheta aru saada, jäädakse pisiasjadesse kinni, nagu mis värvi oli kilekott, räägitakse ebaolulistest nüanssidest selle juhtumi puhul,» oli Saar rahulolematu.

«See oli Priit Toobali viga, et ta ei viinud kirjavahetust omanikule tagasi või saatnud seda kohe paberihunti, kõik inimesed, kelle kätte satub võõras kraam, ei oska sellega sagelu õigesti ümber käia,» nentis ajaloolane ja Keskerakonna liige Aadu Must.

«Presidendi reaktsioon oli erakordselt oluline, see andis väga tugeva moraalse hinnangu, see võis ehk olla natukene liiga varajane reaktsioon, kuna uurimist polnudki veel õieti alustatudki,» rääkis ajakirjanik Priit Hõbemägi.

«Analoogia Briti häkkimisskandaaliga on täiesti olemas, see on seotud sissetungiga kellegi isiklikku kommunikatsiooniruumi, Briti ühiskonna reaktsioon oli väga terav, see oli neile erakordselt oluline veelahe, kust kohast enam ei tohi edasi minna, Briti ühiskond suutis sellest õppida, kas nüüd suudaks ka Eesti ühiskond õppida, et erakonnad annaksid tagasi sellised väljaprinditud kirjapakid ja ajakirjandus selliseid ei avaldaks?» küsis Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles