Ratas: ükski raadiosaade ei suuda mõjutada Balti riikide suhteid (85)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile seadsid raadios rääkinud Mart ja Martin Helme (EKRE) kahtluse alla Leedu oktoobrikuiste parlamendivalimiste usaldusväärsuse. Peaminister Jüri Ratas kinnitas täna hommikul Leedu peaministrile, et riikide suhted on jätkuvalt suurepärased. 

«Kinnitasin täna hommikul Leedu peaministrile, et meil on suurepärased kahepoolsed suhted,» teatas Ratas sotsiaalmeedias. 

Ta loetles koos Leeduga saavutatud ühiseid võite: iseseisvuse taastamine, Euroopa Liidu ja NATO-ga ühinemine, õhuturve Balti riikide kohal, NATO lahingugrupp, Rail Balticu raudtee rajamine, kaubandus, inimestevaheline suhtlus, turism, Covid-19 kriisi aegne ühistegevus viirusega toimetulekuks ja palju muud. 

«Kõigil neil teemadel oleme näidanud üles tugevust kolme riigi vahel, Leedu-Läti-Eesti. Balti riikide strateegilised suhted on tugevad ja suurepärased ning jäävad nii ka homme ja ülehomme. Ma saan seda hea meele ja uhkusega alati kinnitada,» kirjutas Ratas. «Ükski pühapäevane raadiosaade ei suuda seda muuta.»

Ometi ei mõista ta, mida EKRE juhid õieti saavutada soovivad. «Tundub, et see saade toob käärimist ka EKRE enda ridadesse, kuid see on nende erakonna küsimus. Kas soovitakse rikkuda kolme erakonna ühiseid kokkuleppeid, mille panime kirja koalitsioonilepingusse?»

Ratase sõnul on koalitsioonileppes palju õigeid ja häid põhimõtteid, mida valitsus oma töös oluliseks peab. «Teine võimalus on, et EKRE soovib avada koalitsioonilepingut. Ütlen ausalt, et kumbki lähenemine pole nutikas ega jätkusuutlik,» ütles peaminister. 

«Küll aga on mul soovitus teha enne raadiosaadet kiire dopingukontroll ning veenduda, et külalistel ei oleks kaasas lõvišokolaadi. Minu hinnangul oleks otstarbekas panna laua peale ka gloobus,» kirjutas Ratas ja lisas: «Üks ääremärkus veel – EKRE on juba üle 20 kuu koalitsioonis tsentristlik-liberaalse erakonnaga ja ma isiklikult olen väga tuline Euroopa Liidu toetaja.»

Kommentaarid (85)
Copy
Tagasi üles