Muudatusettepanekute massiga lämmatatakse referendumieelnõu (21)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
29.12.2020, Tallinn. Indrek Saar digiallkirjastab Otse Postimehest saate järel abielureferendumi muudatusettepanekute dokumenti.
29.12.2020, Tallinn. Indrek Saar digiallkirjastab Otse Postimehest saate järel abielureferendumi muudatusettepanekute dokumenti. Foto: Madis Veltman

Täna on riigikogus abielureferendumi teisele lugemisele muudatusettepanekute esitamise tähtaeg. Opositsioonierakonnad on teatanud, et nad valmistavad ette tuhandeid ettepanekuid, mis võimaldaks neil riigikogu töö sisuliselt peatada, kui valitsusliidu erakonnad ei võta eelnõu menetlemisest tagasi.

Reformierakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond on ühel meelel suhtumises abielureferendumi eelnõusse, pidades sellel teemal rahvahääletuse läbiviimist Eestile kahjulikuks.

Referendumiseaduse menetlemise takistamiseks on mõlema erakonna riigikogu fraktsioon kavandanud ulatusliku obstruktsiooni, milleks kasutatakse kõiki seadusest tulenevaid võimalusi. Opositsionäärid on erinevalt lahendanud muudatusettepanekute esitamise vormi, sest põhiseaduskomisjonile võib neid esitada nii paberkandjal kui ka digiallkirjastatult.  

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles