Riigikogu liige Urmas Kruuse andis positiivse koroonaproovi (8)

Copy
Urmas Kruuse
Urmas Kruuse Foto: Toni Läänsalu

Riigikogu liige Urmas Kruuse (Reformierakond) andis sotsiaalmeedias teada, et on andnud positiivse koroonaproovi.

Info positiivse proovi andnud saadikust jõudis Postimeheni tunde varem, kuid algselt ei soovinud Reformierakond - delikaatsetele terviseandmetele viidates - nakatunu nime avalikustada. 

Laupäeva õhtul otsustas Kruuse teate ise avalikuks teha. «Head sõbrad. Sain täna teada, et olen andnud positiivse koroonaproovi. Teisipäeval informeeris terviseamet mind, et olen lähikontaktne. Läksin koheselt eneseisolatsiooni. Täna sain siiski uudise, et kahjuks olen ka ise nakatunud. Olen olnud terviseametiga suhtluses ning järgin kõiki nende ja perearsti poolt antud juhiseid. Kasutasin kohe ka HOIA rakenduse võimalusi, saates süsteemi teate,» teatas Kruuse sotsiaalmeedias.

Riigikogu tööd Kruuse nakatumine ei häiri, sest parlament on puhkusel ning istungeid detsembris enam ei toimu. Järgmine riigikogu täiskogu peetakse 11. jaanuaril.

Reformierakonna aseesimehe Jürgen Ligi sõnul on olukord saadikute seas kontrolli all. «Nakatunute laviini tulemas ei ole. Kokkupuuteid parlamendis on viimasel ajal olnud minimaalselt. Mina isolatsiooni pole jäänud, olen kasutanud kaugistungi võimalust,» selgitas Ligi enne nime ilmsiks tulekut.

Kruuse on teadaolevalt esimene riigikogu saadik, kes nakatunud koroonaviirusega. Varasemad juhtumid parlamendis on piirdunud lähikontaktsuse ja eneseisolatsiooniga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles