Rahanduskomisjon lükkas katuserahade menetlemise uude nädalasse

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Martin Helme annab riigikogu rahanduskomisjonis ülevaate.
Martin Helme annab riigikogu rahanduskomisjonis ülevaate. Foto: Eero Vabamägi

​Riigikogu rahanduskomisjon otsustas tänasel istungil, et katuserahade kasutamist hakatakse arutama esmaspäeval. Küll aga toetati üksmeelselt koolipsühholoogide rahastusprogrammi.

Enne regionaalsete investeeringute ehk nn katuseraade menetlemist sooviti täpsustada toetuste taotlemise põhjendusi ja selle saajate ringi.

Rahanduskomisjoni esimees Aivar Kokk selgitas, et komisjon täpsustas täna riigieelarve eelnõus vahendite ümberjagamist valdkondade eelarves ja otsustas ära valitsuse reservfondist tehtavad toetused. 

«Rahanduskomisjon otsustas üksmeelselt eraldada 225 000 eurot koolipsühholoogide kutseaasta toetuseks, et aidata kaasa teravalt päevakorda kerkinud noorte terviseprobleemide lahendamisele,» ütles Kokk.

Rahanduskomisjoni aseesimehe Maris Lauri sõnul on väga tore, et Reformierakonna fraktsiooni tehtud ettepanek koolipsühholoogide kutseaasta toetamise kohta sai koalitsioonierakondade toetuse. «Loodaks väga, et kui esmaspäeval tulevad jutuks nn katuserahad, et siis nendele leitaks parem rakendus ja otstarve kui praegu on pakutud,» ütles Lauri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles