Abordivastastest verise parunini: EKRE katuseraha ettepanekud panevad võimupartnerid kulmu kergitama (33)

Copy
EKRE noortekogu Sinine Äratus korraldatud tõrvikurongkäik läbi vanalinna ja kõnekoosolek Vabaduse väljakul tänavusel vabariigi aastapäeval.
EKRE noortekogu Sinine Äratus korraldatud tõrvikurongkäik läbi vanalinna ja kõnekoosolek Vabaduse väljakul tänavusel vabariigi aastapäeval. Foto: Mihkel Maripuu

Ehkki Keskerakonna, Isamaa ja EKRE fraktsioon esitas oma katuseraha saajate nimekirja ühiselt, tekitas nii mõnigi otsus küsimusi ka koalitsioonikaaslaste seas. Üks juhtum päädis sellega, et MTÜ teatas rahast loobumisest.

Nimelt plaanis koalitsioon anda 45 000 eurot EKRE noorteühenduse Sinine Äratus liikmete mõni kuu tagasi loodud MTÜ-le Mälestusselts «Ungern Khaan» ausamba püstitamiseks Roman Ungern von Sternbergile. Eile päeval Postimehega suhelnud Isamaa liikmed sellist rahaeraldust mõistlikuks ei pidanud.

Õhtul teatas mälestusselts, et loobub riigieelarvelisest toetusest ja kavatseb MTÜ tegevust edaspidi korraldada annetuste toel. «Otsus on tulnud meedia laimu valguses, mis on tuginenud sensatsionalismile, mitte ajaloouuringutele; parunit on näidatud sõjardi ja kriminaalina, mitte Mongoolia vabastajana,» kommenteeris mälestusseltsi juhatuse liige Fedor Stomakhin, kes lisas, et otsusega püütakse ära hoida paruni edasist mustamist meedias.

Kommentaarid (33)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles