Riigihalduse minister Anneli Ott andis ametivande (1)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Riigihalduse minister Anneli Ott andis ametivande
Riigihalduse minister Anneli Ott andis ametivande Foto: Erik Peinar / riigikogu kantselei

Uus riigihalduse minister Anneli Ott andis täna riigikogu ees ametivande. 

Lisaks Otile asus tänasest haridus- ja teadusministri ametisse ka seni riigihalduse ministrina töötanud Jaak Aab, kes teise ministeeriumi etteotsa asudes ametivannet kordama ei pidanud.

Peaminister Jüri Ratas on veendunud, et nii Ott kui ka Aab suudavad uues ametis kiiresti kohaneda. «Anneli Ott on pikalt töötanud kohalike omavalitsuste tasandil ning seisnud tasakaalustatud piirkondliku arengu eest riigikogus. Olen kindel, et valitsuses jätkab ta panustamist regionaalsesse edenemisse, et kõikjal Eestis oleks hea elada,» teatas Ratas pressiteate vahendusel.

Ta lisas, et Jaak Aab on staažikas poliitik, kes on panustanud ministrina kolmes valitsuses. «Usun, et haridus- ja teadusministrina seisab ta kindlalt selle eest, et meie haridus oleks kvaliteetne, haridustöötajad väärtustatud ning kõrgharidus ja teadus saaksid areneda,» sõnas Ratas. 

Ministrivahetused tingis haridus- ja teadusminister Mailis Repsi tagasiastumine, kui Õhtuleht paljastas, et Reps kasutab ministeeriumi vara isiklikes huvides, näiteks laste kooli sõidutamisel ning Horvaatias puhkusel käies. Reps esitas peaministrile tagasiastumisavalduse 20. novembril ning päev hiljem vabastas president ta ametist.

Anneli Oti lahkumisel riigikogust naases riigikokku Andrei Korobeinik. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles