Jaak Aab saab haridus- ja teadusministriks, Anneli Ott riigihalduse ministriks (19)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Anneli Ott Jaak Aab
Anneli Ott Jaak Aab Foto: Erakogu

Peaminister Jüri Ratas kirjutas sotsiaalmeediasse, et teeb täna õhtul Eesti Keskerakonna juhatusele ettepaneku esitada haridus- ja teadusministriks praegu riigihalduse ministrina töötava Jaak Aabi ning uueks riigihalduse ministriks seni riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni juhtinud Anneli Oti. 

«Jaak on töötanud õpetaja ja omavalitsusjuhina, kuulunud mitmesse riigikogu koosseisu ning panustanud ministrina kolmes valitsuses. Haridusvaldkond on Keskerakonna jaoks olnud alati väga oluline ning Jaak Aab on oma kogemuse ja asjatundlikkusega kindlasti vääriline kandidaat jätkama Mailis Repsi professionaalset tööd,» kirjutas Ratas. 

Uueks riigihalduse ministriks pakub Ratas välja riigikogu liikme Anneli Oti.

Anneli Ott.
Anneli Ott. Foto: Arved Breidaks

«Anneli Otil on pikk töökogemus nii kohalike volikogude kui valla- ja linnavalitsuse tasandil. Samuti on ta Kagu-Eestist valitud riigikogu liikmena seisnud Eesti tasakaalustatud regionaalse arengu eest ning panustanud oma teadmiste ja oskustega haldusreformi edukasse rakendamisse,» põhjendas Ratas.

Ratas lisas selgituseks, et kindlasti jätkab Ott Keskerakonna valitsuses tehtud tööd omavalitsuste rolli, võimekuse ja tulubaasi tugevdamisel, et need oleksid kohalikul tasandil riigile tugevaks partneriks.

Anneli Ott on lõpetanud Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Aastatel 2009–2010 oli ta Võru linnapea. 2011–2014 töötas ta Tallinnas Nõmme linnaosa valitsuse vanema asetäitjana. Ta on töötanud Võrumaa Partnerluskogu tegevjuhina.

Enne Keskerakonda astumist, kuni aastani 2011 kuulus ta Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles