Justiitsminister peab selgitama ajakirjanduse ründamist (33)

BNS
Copy
Raivo Aeg.
Raivo Aeg. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Reformierakonna riigikogu fraktsioon edastas justiitsminister Raivo Aegile kirjaliku küsimuse, milles palub selgitada ajakirjanduse ründamist Mailis Repsi ametihüvede kuritarvitamise kaasuses. 

Küsimusele alla kirjutanud riigikogu liikme Signe Riisalo sõnul tunnistas justiitsminister viimasel valitsuse pressikonverentsil, et palus vastusena Õhtulehes ilmunud artiklitele prokuratuuril kaaluda ajakirjandusväljaande suhtes uurimise algatamist, vahendas Reformierakonna pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

«Neid sõnu on tõlgendatud nii sõltumatu uurimisorgani prokuratuuri mõjutamisena kui ka sõltumatu ajakirjanduse ähvardamise ja suukorvistamise katsena,» märkis Riisalo.

Seetõttu soovib riigikogu liige, et Raivo Aeg täpsustaks, millises vormis ta prokuratuuril seisukoha võtmist palus ning lisaks vastusele ka vastava dokumendi.

Aeg peab ka vastama, mitu korda on ta justiitsministrina palunud prokuratuuril mõnes küsimuses seisukohta võtta, millistel kuupäevadel ja mis küsimustes ta seisukohta küsis ning mitu korda neist palus seisukohta ajakirjandusliku tegevuse suhtes.

Veel küsib Signe Riisalo, kas justiitsminister või mõni teine minister on seoses Õhtulehe ja Mailis Repsi juhtumiga edastanud palveid ka teistele õiguskaitseorganitele.

Varasemalt kommenteeris Aeg Postimehele, et teda on seoses prokuratuuri seisukoha palumisega vääriti mõistetud. 

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles