VIDEO ⟩ Abielureferendumi eelnõu sai Toompeal tagasilöögi (78)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Valitsuskoalitsiooni kuuluv Isamaa saadik Siim Kiisler ei andnud abeieluküsitlusele rohelist tuld.
Valitsuskoalitsiooni kuuluv Isamaa saadik Siim Kiisler ei andnud abeieluküsitlusele rohelist tuld. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riigikogu põhiseaduskomisjon hääletas tänasel istungil abieluteemalise rahvahääletuse eelnõu päevakorrast maha, opositsiooni hinnangul tuleb eelnõu peagi uuesti komisjonis hääletusele. Isamaa plaanib rahvahääletuse aruteludeks komisjonis välja vahetada opositsiooni ettepanekut toetanud Siim Kiisleri. 

Enne põhiseaduskomisjonile uue juhi valimist tegi komisjoni ajutiselt juhtinud aseesimees Lauri Läänemets (SDE) ettepaneku hääletada võimuliidu algatatud abieluteemaline rahvahääletuse eelnõu komisjoni päevakorrast maha hääletada. Ettepanek leidis toetust häältega 5:4. Määravaks sai Isamaa liikme Siim Kiisleri hääl. 

«Selle referendumi eesmärk on lihtsalt Eesti inimesed tülli ajada. Parlament peab tegelema nende küsimustega, mis meie inimeste elu päriselt paremaks teevad. Ka minu meelest võiks abielu jääda mehe ja naise vaheliseks asjaks, aga selleks pole vaja mingit referendumit korraldada, see on praegu juba perekonnaseaduses niiviisi kirjas,» selgitas Kiisler oma otsust, lisades, et on korduvalt välja öelnud, et teeb kõik endast oleneva, et referendumit ei tuleks.

Kommentaarid (78)
Copy
Tagasi üles