Epleri hinnangul ei pruugi inimene olla kliimamuutuste peamine põhjus (37)

BNS
Copy
Keskkonnaminister Rain Epler astus ametisse
Keskkonnaminister Rain Epler astus ametisse Foto: Foto Erik Peinar

Esmaspäeval ametivande andnud keskkonnaminister Rain Epler (EKRE) ei ole kindel selles, et kliimamuutuste peamine põhjus on inimtegevus, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Kliimamuutused on nähtavad ja need on kahtlemata olemas. Inimtekkelisuse osas - nii palju kui mina seda olen lugenud - on ühte ja teist poolt vaidlused üleval,» rääkis Epler teisipäeval ETV hommikuprogrammis «Terevisioon». «Kindlasti inimene mõjutab keskkonda ja seda, mis maakeral toimub. Inimene on kindlasti jõudnud oma arengus sellisesse kohta, kus suudetakse protsesse väga suurelt mõjutada. Kas kliimamuutuses on inimtekke mõju nii suur kui siin arvatakse, kes teab, ei ole päris veendunud,» märkis keskkonnaminister.

Vastates küsimusele, kuidas Eesti peaks oma energiatarvet rahuldama, ütles Epler, et põlevkivienergeetikas ta enam suurt potentsiaali ei näe, kuid soovitas jälgida arenguid tuumaenergeetikas.

«Taastuvenergial - tuul, päike - on kindlasti oma osa meie energiavajaduse rahuldamises. Aga ma arvan, et on oluline olla kursis ka arengutega tuumavallas. Kui räägitakse uue põlvkonna tuuajaamadest, mis alles mõni aasta enne 2030ndat jõuavad prototüübi valmimiseni, siis ma arvan, et me peaksime nende arengutega kaasas olema. Kindlasti on tuumaenergia üks alternatiiv, millega energiavajadust rahuldada,» rääkis Epler.

Keskkonnaminister ei avanud oma seisukohta metsanduse arengukava kohta, öeldes, et soovib kõigepealt keskkonnaministeeriumi hinnangu selgeks saada. Ta ütles ka, et toetab keskkonnamõju uuringuid, mis siiski ei pruugi tähendada, et pärast uuringuid alati mõne uue ja avalikkuses vastakaid reaktsioone tekitava ettevõtte peaks rajama.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles