Reinsalu: ei maksa oma nina igale poole toppida (12)

BNS
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu
Välisminister Urmas Reinsalu Foto: Remo Tõnismäe

Ühendriigid saavad oma elu korraldamisega ise hakkama ning Eesti ministrid peaksid keskenduma Eesti elule, kommenteeris välisminister Urmas Reinsalu ETV uudistesaates «Aktuaalne kaamera» Mart ja Martin Helme (EKRE) sõnu USA presidendivalimiste kohta. 

Reinsalu hinnangul läksid Helmed oma väljaütlemistega üle piiri ning Mart Helme tagasiastumine oli igati mõistlik lahendus.

«Ma arvan, et need laused, mida pühapäeval välja öeldi, ei teeninud kindlasti Eesti huve. Kindlasti on see tõsine juhtum, kindlasti oleks võinud see ühemõtteliselt olemata olla, kindlasti olid asjakohased nii minu, riigipea kui ka peaministri kommentaarid selles küsimuses,» vahendas Reinsalu sõnu Eesti rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«Ma arvan, et tegu poliitikas on väga kaalukas. Tagasiastumine on ka riigi sõnum sellise retoorika kohta ja see võimaldab sellel valitsusel jätkata.»

Reinsalu sõnul ei saa Helmete kasutatud «sellist tüüpi retoorikaga» Eesti riiki juhtida.

«Oma nina ei maksa toppida kõikidesse asjadesse. Ameerika riik suudab end ise valitseda, Eesti valitsuse asi on korraldada ja vastutada selle eest, mis toimub Eestis,» ütles ta «Aktuaalsele kaamerale».

Pühapäeval väljendasid EKRE-sse kuuluvad rahandusminister Martin Helme ning siseminister Mart Helme oma raadiosaates kahtlust USA presidendivalimiste aususes ja kasutasid Ühendriikide presidendiks valitud Joe Bideni suhtes solvavaid väljendeid.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles