Luukas Kristjan Ilves liitub erakonnaga Eesti 200 (50)

Copy
Luukas Kristjan Ilves.
Luukas Kristjan Ilves. Foto: Margus Johanson

IT valdkonna ekspert Luukas Kristjan Ilves liitub erakonnaga Eesti 200 ning näeb oma panust nii kohaliku kui üleriigilise poliitika arendamisel.

«Eesti 200 on see erakond, mida Eesti praegu vajab,» ütleb Luukas Kristjan Ilves, kelle sõnul on kodanike osalemisel erakondade tegevuses oluline ja kandev roll demokraatlikus ühiskonnas. «Selge ja ühene väärtuspoliitika eest seismine ning pikaajaliste eesmärkide püstitamine ja sisustamine on Eesti 200 tugevused. Ma tahan nende arendamisel kaasa lüüa,» toob Ilves välja oma oma liitumise põhjused.

Eesti 200 on ennast selgelt määratlenud uuendusmeelse, eestimeelse ja liberaalse erakonnana, kes seisab kõigi kodanike vabaduste ja õiguste eest. «Eesti Vabariik on rajatud mõttele, et liberaalsed ja rahvuslikud väärtused täiendavad teineteist. Me ei tohi karta ideede konflikti nendega, kes seda põhimõtet õõnestavad,» lisab Ilves.

Järgmisel nädalal, 7. novembril, koguneb Eesti 200 Tallinna piirkonna üldkogu. Ilves selgitab, et järgmise aasta kohalikud valimised annavad juba võimaluse teha suuri muudatusi riigijuhtimises ja majanduses: «Uuendusliku ja targa majanduse, personaalse riigivalitsemise, rohepöörde elluviimisel ei pea me ootama Toompea järel. KOVid ja linnad, eriti Tallinn, peavad saama uute lahenduste kasvulavaks ja elluviijateks.»

Eesti 200 esimehe Kristina Kallase sõnul annab Luukas Kristjan Ilvese liitumine erakonnale juurde laia haaret väga mitmes valdkonnas. «Mul on muidugi väga hea meel, et Luukas meiega liitub. Eesti poliitiline tulevik võidab sellest väga palju. Luukase rahvusvaheline haare, tema väga tugevad väärtuselised positsioonid inimõiguste ja vabaduste osas ja ekspertteadmised küberturvalisuse ja digivaldkonnas toovad meie meeskonda juurde energiat ja teadmisi, mida kogu Eesti poliitika hädasti täna vajab. Meil on kujunemas Tallinnas aina tugevam meeskond, millega järgmistele valimistele vastu minna,» selgitas Kristina Kallas.

Luukas Ilves on küberturbe ettevõtte Guardtime'i strateegia ning teaduskoostöö juht. Eelnevalt on ta töötanud avalikus teenistuses (kaitseministeeriumis, Riigi Infosüsteemi Ametis, Eesti Alalises Esinduses Euroopa Liidu Juures, Euroopa Komisjonis) ning Brüsseli-põhise mõttekoja Lisbon Councili asejuhina. Luukas on reservväelane ning Kaitseliidu liige. Ta on lõpetanud Stanfordi ülikooli rahvusvaheliste suhete ja filosoofia alal.

Kommentaarid (50)
Copy
Tagasi üles