BLOGI JA GALERII ⟩ Rohelised ja Eesti 200: samasooliste abielu tuleb seadustada (37)

Copy

Eestimaa Rohelised ning Eesti 200 korraldavad täna kell 12.00 ühise pressikonverentsi Hotell Euroopa Põhja-Euroopa saalis, kus allkirjastatakse (muuhulgas) ühisdeklaratsioon ning antakse teada kahe erakonna edasistest plaanidest.

Postimees teeb pressikonverentsist otseülekande ja blogi.

Rohelised ja Eesti 200: samasooliste abielu tuleb seadustada

Eestimaa Rohelised ning Eesti 200 allkirjastasid kolmapäeval ühisdeklaratsiooni, millega asuti koostööle samsooliste paaride abielu seadustamiseks.

Roheliste esinaine Züleyxa Izmailova sõnul peaks saama abielluda Eestis võrdsetel alustel ka samasoolised paarid. «Allkirjastame deklaratsiooni, et sellega tuleksid kaasa ka teised erakonnad,» märkis ta.

Eesti 200 juht Kristina Kallas ütles, et tal on hea meel, et rohelised selle ettepaneku tegid. «See on koht, kus vajame sihikindlat sammu edasi, oleme tammunud kohapeal. Kui tahame olla oma inimestele riik, mis nende õiguseid kaitseb, siis me ei saa öelda, et neid õiguseid pole kõigil. See pole euroopalike väärtustega kooskõlas,» ütles Kallas.

Kallase sõnul kavatsevad kaks erakonda teha selles osas erakondadeülest koostööd. «Kui poliitiline süsteem on kinni jooksnud, nagu Eestis täna, siis sealt paigalt minema saame siis, kui keskendume selles valdkonnas koostööle,» märkis ta.

Deklaratsiooniga ootavad rohelised ja Eesti 200 ühinema ka teisi erakondi.

Tagasi üles