Ligi: Helme poolt oli totter niigi alandatud Ratast veel pidemeni alandada ja talle avalik ultimaatum esitada (32)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Madis Veltman

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhi tänahommikune ultimaatum – kui siseminister Mart Helme peaks valitsusest lahkuma, lahkub ka EKRE – oli totter ja peaministrit alandav käik, märkis Reformierakonna asejuht, riigikogu liige Jürgen Ligi. Nimelt on peaminister Jüri Ratas ühemõtteliselt tauninud siseminister Mart Helme (EKRE) intervjuud Deutsche Wellele, kus tema juhitava valitsuse siseminister nentis, et suhtub geidesse ebasõbralikult. 

«Olnuks üli ebaloogiline, kui patriarhaarses erakonnas teataks poeg isa tagasiastumisest. Nii arvajaid oli. Aga muidugi pole EKRE loogiline ja Helme poolt oli totter niigi alandatud Ratast veel pidemeni alandada ja talle avalik ultimaatum esitada,» kommenteeris Ligi Martin Helme tänahommikust avaldust. 

Samuti märkis Ligi, et eksivad nii need, kes heidavad ette homoteema vältimist teiste erakondade poolt, kui need, kes heidavad ette teema ületähtsustamist. «Enamus inimesi ei tunne end mugavalt isegi heteroteemas ja ei taha, et maailm sättumuste ümber keerleks, ka vaenamata seejuures kedagi selle pärast. Pealetükkivus selles ei ole mõistlik. Nii on nii valijate kui erakondade liikmeskonnaga. Ja kuigi homoteema oli intervjuus keskne ja terviklik, jutt ühe lause tõlke ümber on naeruväärne,» selgitas Ligi sotsiaalmeedias. 

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles