Kolme mere algatus ⟩ Tallinnas lähendatakse USAd siinse regiooniga (4)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
President Kersti Kaljulaid, USA mõttekoja Atlantic Council emeriitesimees James L. Jones ja USA energeetikaminister Dan Brouillette veebruarikuisel arutelul Kolme Mere Algatuse üle.
President Kersti Kaljulaid, USA mõttekoja Atlantic Council emeriitesimees James L. Jones ja USA energeetikaminister Dan Brouillette veebruarikuisel arutelul Kolme Mere Algatuse üle. Foto: Kaidi Aher

Homme Eesti poolt võõrustatava Kolme mere algatuse (osaliselt) virtuaalse tippkohtumisega paralleelselt muutub avalikuks Eesti loodud veebikeskkond, mis kaardistab piirkonna kõige päevakajalisemad taristuprojektid.

Kui Kolme mere algatuse laiemad eesmärgid on tõmmata kõrgeimal poliitilisel tasemel tähelepanu regiooni taristu mahajäävusele, riike ühtselt turundada ning leida täiendava rahastuse näol ühiseid lahendusi, siis keskse lahendusena registreeriti 2019. aastal Luksemburgis Kolme mere investeerimisfond.

Investeerimisfondi toimimispõhimõtted pandi paika tänavu veebruaris: fondi põhiosanikeks peaksid olema riik või riiklikud arengupangad ning elueaks 15 aastat. «Teame, et riiklik kapital ja usaldus tekitab omakorda usaldust ja on seemneks erakapitalile, ja erainvestorite huvi fondi vastu on juba ka tõesti suur. Siit edasine on fondi käekäik professionaalsete investeeringuhaldurite ja turu kätes,» avaldas välisministeeriumi meedianõunik Pia Kuusik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles