Kaja Kallas: loodan, et peaminister vabastab Mart Helme ministriametist (25)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

Reformierakonna esimehe Kaja Kallase sõnul on Mart Helme intervjuu järjekordne näide sellest, et valitsusliidus ei tohiks olla Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda ning loodab, et peaminister asub tegutsema ja vabastab Helme ministriametist. 

«Mart Helme väljaütlemised Deutsche Welles on järjekordne näide sellest, miks EKREt ei oleks tohtinud valitsusse võtta. Vaenamine, valetamine ja Eesti maine kahjustamine on praeguse koalitsiooni ainuke sisu,» leiab Kallas. 

Kallase sõnul Keskerakond allutas end EKRE väärtustele hetkel, kui kutsus erakonna valitsust moodustama. «Peaminister võibki tragikoomiliselt jääda tsiteerima koalitsioonilepet, kus lubati sidusat ühiskonda. See tekst ja peaministri sõna ei maksa ammu enam midagi. Tuleb uus nädal,uus skandaal ja uus õõnes Jüri Ratase vabandus,» tõdes Kallas. 

Reformierakonna esimehe sõnul on juba ammu teada, et Mart Helme ei sobi ministriametisse. «Aga mida keegi ei mõista on, kuidas peaminister ei näe suurt pilti ega mõista seda kahju, mida Eestile tehakse,» lisas Kallas. Ta ise ei usu, et ükski peaminister sooviks tegelikult endast maha jätta moraalselt varemetes ja vaenamisest kurnatud Eesti. 

«Nädalavahetus on hea aeg eeltoodu üle mõtiskleda. Loodan, et Jüri Ratas võtab end kokku ja käitub kordki nagu peaminister. Ja vabastab Mart Helme ministriametist,» lausus Kallas. 

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles