Tanel Kiik Mart Helme hinnangust: tal pole selleks mingit õigust ega õigustust (18)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Madis Veltman

Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond) toonitas, et kedagi ei tohi Eestis diskrimineerida ning Mart Helme oma sõnavõtuga ründas seksuaalvähemusi, milleks tal õigust polnud. 

«Deutsche Wellele antud intervjuus võtab Mart Helme seksuaalvähemusi rünnates sõna justkui kõigi heteroseksuaalsete inimeste ja perekondade nimel. Tal pole selleks mingit õigust ega õigustust,» kirjutas Kiik sotsiaalmeedias. Minister märkis, et tegelikult elavad Eestis mõistlikud ja heatahtlikud inimesed, kes jagavad euroopalikke, mitte homofoobseid vaateid.

«Eesti Vabariik on rajatud vabadusele, õiglusele ja õigusele. Meie riigi põhiseaduses on selgelt kirja pandud, et kõik on seaduse ees võrdsed,» toonitas ta. Kedagi ei tohi diskrimineerida rahvuse, rassi, nahavärvuse, soo, keele, päritolu, usutunnistuse, poliitiliste või muude veendumuste, samuti varalise ja sotsiaalse seisundi või muude asjaolude tõttu, see tähendab ka seksuaalse sättumuse tõttu, selgitas Kiik. 

Ta mainis, et ühiskonnas elab erinevaid inimesi ja ka perekondi: heteroseksuaalseid, homoseksuaalseid, üksikvanemaga, kahe vanemaga, kärgperesid jpt. Igaühe õigus ja vabadus kooselu ning pere loomise üle ise otsustada on osa neist väärtustest, millele riik on rajatud. 

«Mitte ükski poliitik ei tohi kunagi kasutada ministri võimupositsiooni ühegi ühiskonnagrupi taga kiusamiseks,» leiab Tanel Kiik. 

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles