Reinsalu näeb välisministeeriumi uue kantslerina suursaadik Jonatan Vseviovi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Jonatan Vseviov.
Jonatan Vseviov. Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Reinsalu teeb valitsusele ettepaneku nimetada välisministeeriumi uueks kantsleriks praegune Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides Jonatan Vseviov. 

«Jonatan Vseviov on pühendunud diplomaat ja riigiametnik ja saab selles ametis edukalt hakkama,» ütles välisminister Urmas Reinsalu ja lisas: «Tänan praegust kantslerit Rainer Saksa välisministeeriumi juhtimise, eriti kevadise konsulaarkriisi lahendamise eest.» 

Saks on olnud välisministeeriumi kantsler alates 2015. aasta 1. detsembrist ning tema viieaastane ametiaeg lõpeb korraliselt tänavu 1. detsembril.

Enne valitsuse poolt ametisse kinnitamist hindab Vseviovi kandidatuuri riigi tippjuhtide valikukomisjon ning annab tema sobivuse kohta oma arvamuse.

Jonatan Vseviov lõpetas Tartu Ülikool politoloogia erialal ning seejärel omandas magistrikraadi Georgetowni Ülikoolis julgeoleku-uuringute erialal.

2004. aastal asus Vseviov tööle välisministeeriumi poliitika planeerimise osakonda, kust liikus edasi poliitikadiplomaadiks Eesti suursaatkonda Washingtonis.

Aastatel 2008-2018 töötas Vseviov kaitseministeeriumis, kus aastatel 2014-2016 oli kaitseplaneerimise asekantsler ja alates 2016. aasta jaanuarist kantsler.

2018. aasta augustist on Jonatan Vseviov Eesti suursaadik Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles