Peaminister: seitse aastat järjest on Eesti maksusüsteemide konkurentsivõime edetabelis esikohal (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Peaminister Jüri Ratas Reporteri stuudios
Peaminister Jüri Ratas Reporteri stuudios Foto: Mihkel Maripuu

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) vaatas üle USA mõttekoja Tax Foundation avaldatud 2020. aasta OECD riikide maksude konkurentsivõime pingerea ning avastas, et juba seitsmendat aastat järjest on esikohal Eesti. Ratase sõnul kinnitab hinnang seda, et Eestil on head võimalused rahvusvaheliselt tegutseda. 

«Eesti püsib maksusüsteemide konkurentsivõime edetabelis esikohal juba seitsmendat aastat. USA mõttekoja Tax Foundation avaldatud 2020. aasta OECD riikide maksude konkurentsivõime pingerida juhib taas Eesti,» kirjutas Ratas. Ta märkis, et järjestuse kokkupanekul hinnatakse üle 40 maksupoliitilise näitaja. «Kaks peamist neist on maksusüsteemi tugi riigi konkurentsivõimele ning maksusüsteemi tulukus riigile,» lisas peaminister. 

Tema sõnul järjekordne kõrgeim hinnang Eesti maksusüsteemile on hea saavutus. «See kinnitab, et meil on jätkuvalt head võimalused rahvusvaheliselt tegutseda, välisinvesteeringuid kaasata ning seeläbi luua Eestis töökohti ja parandada inimeste elujärge,» leiab Ratas. 

USA mõttekoja Tax Foundation avaldatud 2020. aasta OECD riikide maksude konkurentsivõime pingerida.
USA mõttekoja Tax Foundation avaldatud 2020. aasta OECD riikide maksude konkurentsivõime pingerida. Foto: Tax Foundation

Eesti naaber Läti sai edetabelis teise koha, mõttekoja sõnul on nad päris palju Eestilt üle võtnud. Kõige kehvem maksusüsteemi konkurentsivõime on Itaalias. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles