Raul Siem: e-valimiste turvateema takerdus õiguslikku raamistikku (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Pildil Raul Siem
Pildil Raul Siem Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Sel nädalal heitis keskerakondlane ja riigikogu liige Siret Kotka sotsiaalmeedias väliskaubandus- ja IT-minister Raul Siemile ette, et see pole täitnud lubadust muuta e-valimiste süsteem läbipaistvamaks ja turvalisemaks. EKRE ridadesse kuuluv minister Siem pole selle kriitikaga üldse nõus. 

Kotka meenutas koalitsioonilepingut, kus on kirjas, et e-valimiste süsteem tuleb muuta läbipaistvamaks. Ta rõhutas, et aasta pärast on valimised, kuid seni pole ülevaadet e-valimiste arengutest. 

Minister Siem ütles Postimehele, et tema eelkäijate eestvedamisel on välja töötatud mahukas e-valimiste murekohtade koondaruanne. «Kuna e-valimised ei kuulu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) või IT-ministri haldusalasse, siis puudub praegu õiguslik raamistik, mis võimaldaks IT-ministril e-valimiste küberturbe küsimuste lahendamisega tegeleda,» selgitas Siem. Ta märkis, et e-valimiste ettevalmistamise ja korraldamisega tegeleb riigikogu alla kuuluv riigi valimisteenistus ja valimisi kontrollib vabariigi valimiskomisjon.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles