Tanel Kiik: vanemaealised peavad jätkama digioskuste arendamisega (3)

Postimees
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Madis Veltman

Euroopa Liidu töö- ja sotsiaalministrite videokohtumisel arutles Tanel Kiik oma kolleegidega töötajate toetamist ettevõtete ümberkorraldamisel ning naiste ja meeste võrdset osalemist tööturul. Lisaks võeti kohtumise eel vastu järeldused: vanemaealiste kohanemise kohta digimaailmas ja miinimumsissetulekute toetamiseks.

Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond) pidas oluliseks vanemaealiste kohanemise toetamist digimaailmaga. «Ka vanemas eas on oluline jätkata uute oskuste omandamist, et säilitada konkurentsivõimet tööturul. Sellele aitavad kaasa ka digioskused, mis võimaldavad paindlikult õppida,» lausus Kiik ja lisas, et samuti on oluline, et vanemaealised, kes on pidanud koroonaviiruse riskirühma kuuluvana end isoleerima, saaksid võimaluse digikanalite kaudu oma lähedastega igapäevases kontaktis olla.

Et aidata töötajatel paremini kohaneda töömaailma muutustega, pakub Eesti Töötukassa erinevaid tööturumeetmeid, nagu tööotsingute abistamine, nõustamine, ettevõtluse koolituste ja sellega alustamise toetuste pakkumine, individuaalsed toetused jm.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles