GRAAFIKUD ⟩ Keskerakond sai aasta suurima rahasüsti (18)

Copy
Keskerakonna asejuht, endine haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Keskerakonna juht, peaminister Jüri Ratas.
Keskerakonna asejuht, endine haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Keskerakonna juht, peaminister Jüri Ratas. Foto: Raul Mee

Suvisest annetusskandaalist räsitud Keskerakonnale laekus kolm korda rohkem annetusi kui teistele erakondadele kokku. Kõigist annetajatest oli heldeima käega suurettevõtja Hillar Teder, kes toetas 60 000 euroga vaid Keskerakonda, selgub erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) esitatud erakondade tulude kolmanda kvartali aruannetest. 

Tederi suurannetus jaguneb kaheks. 1. juulil laekus Keskerakonnale 30 000 eurot. Sama kuu lõpus, 30. juulil toetas valitsuskabinet otsust anda Porto Francole 39,4 miljoni suurune käibekapitalilaen. Porto Franco juht on Hillar Tederi poeg Rauno Teder. 3. septembril andis valitsus heakskiidu Porto Franco laenuotsusele. 

Septembrikuine suurannetus, 30 000 eurot, laekus Keskerakonnale aga 9. septembril: kuus päeva pärast Porto Franco laenuotsuse heakskiitmist ning päev pärast seda, kui oli kindel, et Keskerakond peab tagastama 40 387 euro suuruse keelatud annetuse. 

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles