Siret Kotka: miks EKRE minister e-valimiste teemaga venitab? (11)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Tairo Lutter

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Siret Kotka meenutab koalitsioonilepingut, kus on kirjas, et e-valimiste süsteem tuleb muuta läbipaistvamaks. Aasta pärast on valimised, kuid mida pole, on ülevaade e-valimiste teemalistest arengutest. 

«Juba aasta pärast on kohalike omavalitsuste valimised, kus igaühel meist on võimalik hääletada elektrooniliselt, kodust lahkumata,» kirjutas Siret Kotka sotsiaalmeedias

Ta meenutas, et Keskerakonna-EKRE-Isamaa kolmikliidu koalitsioonileppes on kirjas, et e-valimiste süsteem muudetakse paremini kontrollitavamaks, turvalisemaks ja läbipaistvamaks. «Järgmised valimised on juba ukse ees – aeg oleks anda viimastest arengutest ülevaade,» märkis Kotka. 

Kotka meenutab, et eelmisele väliskaubandus- ja IT-ministrile Kaimar Karule sai just saatuslikuks see, et ta ei tegutsenud piisavalt e-valimiste süsteemi parandamisel. «EKRE poolt areenile toodud Raul Siemist pidi saama mees, kes viib teemat jõuliselt edasi, paraku sobib olukorra ilmestamiseks vaid üks sõna – vaikus,» kirjutas Kotka. «Riigikogu liikmena olen hämmingus, et minister Siem, kelle sõnade kohaselt on e-valimiste teema selgelt laual, pole oma mõtetega veel riigikogusse jõudnud.» 

Kotka sõnul on tähtis, et kui Eesti valimissüsteemi üks osa on e-valimised, siis see oleks maksimaalselt turvaline. «Kui uus väliskaubandus- ja IT-minister ei suuda lähiajal tulla välja vajalike ettepanekutega, siis tekib avalikkusel paratamatult õigustatud küsimus – miks EKRE minister asjaga venitab,» kirjutas Kotka. 

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles