OTSEPILT JA GALERII ⟩ Erakond Eesti 200 valib uut juhatust ja esimeest (2)

Postimees
Copy

Eesti 200 tänasel üldkogul toimuvad erakonna esimehe ja uue juhatuse valimised, võetakse vastu ka erakonna uus programm ning põhikiri.

Erakonna esimehe ja juhatuse liikmete kohale kandideerimise avalduste tähtaeg oli 6. oktoobril. Erakonna esimeheks kandideerib tagasi Kristina Kallas, kes on erakonda juhtinud alates selle loomisest novembrist 2018. Teisi kandidaate erakonna esimehe kohale ei ole. 

Juhatusse kandideerib 15 inimest. Juhatuse kandidaadid on: Karin Kaup-Lapõnin, Margot Roose, Svetlana Skrebneva, Marek Reinaas, Margus Tsahkna, Lauri Hussar, Tarmo Tamm, Jaan Tepp, Arko Okk, Taavi Vaikjärv, Jaak Laineste, Pirko Konsa, Siir Lehtmets, Aleksei Jašin ja Pavel Starkov. Vastavalt uuele vastuvõetavale põhikirjale on erakonna Eesti 200 juhatuses 8 liiget. 

Üldkogul valitakse ka erakonna revisjonitoimkond, kuhu kandideerivad Indrek Nuume, Mait Kornet ja Piret-Ireen Raidmets.

«Me oleme ennast erakonnana viimase kahe aasta jooksul toimunud päris rajude tõmbetuulte keerises selgemalt positsioneerinud. Kui kaks aastat tagasi tundus, et vaja on peenhäälestusest üle saada ja visioonikamalt juhtida riiki, siis täna on olukord selline, kus me oleme lisaks halvale juhtimisele veel ka halva poliitilise kultuuri saanud,» lausus erakonna esimees Kristina Kallas. «Tegime selle kõige valguses oma programmi selgemaks ja keskendusime oma väärtustele ja põhimõtetele,» selgitas Kallas üldkogu arutelu eesmärke.

«Me oleme kahe aasta jooksul kindlustanud endale kindla toetajaskonna 10 protsendi ringis, kuid meie potentsiaal on oluliselt rohkem,» tõdes ta, lisades, et Eestis on väga suur nende inimeste hulk, eriti uue põlvkonna seas, kes kohe kuidagi ei nõustu selle rahmeldava ja ebaviisaka paigaltammumisega. «Nende ootus ja lootus poliitikas oleme meie,» selgitas Kallas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles