Indrek Saar rääkis peapiiskopiga kavandatavast rahvahääletusest (11)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Indrek Saar rääkis peapiiskopiga kavandatavast rahvahääletusest.
Indrek Saar rääkis peapiiskopiga kavandatavast rahvahääletusest. Foto: Sotsiaaldemokraatlik Erakond

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Indrek Saar tutvustas luteri kiriku peapiiskopile Urmas Viilmale erakonna seisukohti kavandatava abieluteemat puudutava rahvahääletuse suhtes.

Sotsiaaldemokraadid leiavad, et inimeste eraelu ja vähemuste õiguste üle otsustamine referendumil ei ole kohane vabale ühiskonnale ja seda ütles ka Indrek Saar oma tänasel kohtumisel Urmas Viilmale.

«Sotsiaaldemokraadid ei toeta kavandatava rahvahääletuse korraldamist põhiseaduse muutmise teemal abielu küsimuses. Ka usklikud on Eestis vähemus ning kindlasti ei meeldiks kirikule näiteks referendum, kus küsitakse, kas usuorganisatsioonid peaksid saama riigilt toetust. Peame sotsiaaldemokraatidena meeles kuldset reeglit, mis kristluses ja religioonis laiemalt tuntud: ära tee seda, mida sa ei taha, et teised sulle teeksid,» ütles erakonna esimees Indrek Saar.

Kohtumisel arutleti peapiiskopiga ka usundiõpetuse kvaliteedi ja kirikutele jagatavate katuserahade üle. Urmas Viilma on varasemalt öelnud, et tema sooviks on regulaarselt arutada nii koalitsiooni- kui ka opositsioonierakondade juhtidega mitmete kristlaste ja kiriku jaoks oluliste küsimuste üle, sest rahvas keda teenitakse on ju sama.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles