Parempoolsete juhiks valiti Kristjan Vanaselja

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Kristjan Vanaselja.
Kristjan Vanaselja. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile kogunenud Isamaa liikmeühendus Parempoolsed valis ühenduse juhiks ettevõtja Kristjan Vanaselja ning asejuhtideks Birgit Remikülli ja Mihkel Kübara. 

«Isamaa peab taas leidma endas ambitsiooni, et olla juhtiv parempoolne erakond Eestis,» sõnas Vanaselja, lisades, et erakonnas on parempoolsel tulevikku vaataval poliitikal lai kandepind ning oluline on sama väärtusi kandvad inimesed liikmeühenduse tegemistesse kaasata. 

Juhatuse prioriteet on esmalt paika panna Parempoolsete tegevusplaan, rõhku pannakse ka liikmeskonna kasvatamise, erakonna poliitika kujundamise ja kohalikeks valimisteks valmistumiseks, selgitas liikmeühenduse juht Kristjan Vanaselja.

«Mida rohkem erakonna liikmeid meiega on, seda suurem võimalus on meil seista parempoolse poliitika eest nii erakonnas kui Eestis laiemalt,» selgitas Vanaselja, kes on Isamaa liige aastast 2000. 

Vanaselja märkis, et Parempoolsetesse kuulub tuntud ettevõtjaid, diplomaate, spetsialiste ja haritlasi, kellel on anda palju juurde erakonna ja Eesti arengule. «Peame need inimesed tooma aktiivsemalt poliitika juurde ja nende potentsiaali heas mõttes ära kasutama,» lisas Vanaselja.

Mure poliitika pärast 

Parempoolsete juhi sõnul on Eesti poliitika mure juba mõnda aega olnud selles, et inimestel on kadunud soov poliitikas kaasa rääkida. «Poliitika on muutunud paljude jaoks vastikuks ja sellest minnakse kaarega mööda. See võib Eestile kujuneda suureks probleemiks, sest paraku duubelmeeskonnaga suuri tegusid rahvusvahelisel areenil ei tee,» sõnas Vanaselja.

Juulis asutas 111 erakonna Isamaa liiget asutasid erakonnasisese liikmeühenduse Parempoolsed. Asutajate nimekirjas on ka riigikogu Isamaa fraktsiooni kuuluvad Siim Kiisler ja Mihhail Lotman. Liikmeühenduse eesmärk on seista läänelike väärtuste ja parempoolse maailmavaate eest ning astuda vastu äärmuslusele Eesti poliitikas.

Isamaa juht Helir-Valdor Seeder ütles liikmeühenduse loomise järel, et tegu on põrandaaluse tegevusega, mille eesmärkide osas on vaja selgust. «Sellest manifestist võib välja lugeda, et  erakonna ideoloogia tahetakse pöörata hoopis liberaalseks,» sõnas Seeder Postimehe otsesaates

Parempoolsed toonitasid eelarvekõneluste käigus, et Isamaa peab vältima vastutustundetult laenu võtmist. «Meie ettepanek Isamaa eestseisusele, ministritele ja riigikogu liikmetele on kindlalt seista konservatiivse ja parempoolse eelarvepoliitika eest eelarveläbirääkimistel valitsuses ja parlamendis ning vältida vastutustundetult laenu võtmist populistlikel kaalutlustel. Selline lähenemine ohustab Eesti võimalusi tulevikus edukalt ja jätkusuutlikult areneda,» seisis ühenduse pöördumises. 

Esimene üldkogu 

Isamaa liikmeühendus Parempoolsed valis möödunud pühapäeval toimunud üldkogul endale juhatuse. Kokku osales valimistel 119 Parempoolsete liiget. 11-liikmelisse juhatusse osutusid valituks Kristjan Vanaselja 54 hääle, Tõnis Kons 39 hääle, Mihkel Kübar 31 hääle, Joakim Helenius 30 hääle, Kaido Kukk 27 hääle, Indrek Luberg 26 hääle, Sigrid Nuutre 26 hääle, Birgit Remiküll 25 hääle, Andero Laur 17 hääle, Priit Värk 15 hääle ja Aleksander Oksmann 14 häälega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles