Mihkel Kübar: koalitsioonilepe tuleks korraks sahtlisse panna ja vaadata, millised on valikud (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Foto: Pilt videost

Erakond Isamaa ja erakonna liikmeühenduse Parempoolsed juhatuse liige Mihkel Kübar leiab, et praeguses kriisisituatsioonis võiksid valitsusliikmed mõelda, kas tasub ikka koalitsioonilepingut ja valimislubadusi täita, ning vaataksid, millised on tegelikud valikud. Lisaks selgitas Kübar, kuidas Parempoolsed saavad rohkelt parempoolseid liikmeid juurde. 

Parempoolsete üks põhilisi teemasid üldkogul oli Eesti majandussüsteem ja kuidas hetkeolukorda Eestis parandada. Kübara sõnul ei pea sektorid ainult lootma riigi toele, eriti kriisis. «Riik peaks väga selgelt ka analüüsima seda, missuguste maksude erisuste erimeetmetega on ühel või teisel viisil võimalik sektorile anda heas mõttes võimendust, et nad saaksid ise august välja ronida,» selgitas Kübar. 

Ta on sellega nõus, et kriis on küllaltki suur, et ainult oma jõuga ettevõtjad hakkama ei saa, kuid riigiabi ei saa olla kõige suurem tugi. «Ma ei ole kuulnud, et me sellest räägiksime. Me räägime käibemaksu alandamisest, erisoodustuste kaotamisest,» loetles Kübar. «Kriisi põhiküsimus ei ole selles, kes kui sügavale kukub, vaid kui kiiresti keegi hakkab tõusma sellest. See saab olema Eesti valik konkurentsis maailmaga,» lausus ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles