VIDEO ⟩ Indrek Saar: tragikoomiline, et ainukene valitsuse innovatsioon on perekonna mõiste referendum (27)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Indrek Saar oli presidendi kõnega igati päri ning leiab samuti, et koalitsioonil tuleks rohkem panustada regionaalpoliitikasse, mitte niivõrd keskenduda abielu mõistele. 

«Ma olen presidendiga vägagi nõus. Me peame regionaalpoliitiliselt pöörama tähelepanu ebavõrdsusele,» leiab Saar. Ta tõi välja Eesti inimarengu aruande, mis tõi välja kaks väljakutset – suurlinnastumise ja maakondade kahanemise. «Ma väga loodan, et seda ekspertiisi valitsus ka kuulab,» lisas ta. 

«Tragikoomiline, et ainukene asi, milles me suudame olla innovaatilised, et me ei räägi kohalike omavalitsuste valimiseelsel perioodil, kuidas lapsed kooli või lasteaeda saavad ega kohalikust kultuurielust, vaid me räägime hoopis perekonna mõistest,» nentis Saar. «Väga rumal ja küüniline käik, mis tegelikult on enneolematu ja ei lase valimistel kohalikele küsimustele keskenduda,» lausus Saar. 

Saar kuulas presidendi kõnet ega näinud, et EKRE mõned saadikud lahkusid saalist. «See sõltub igaühe lastetoast, kuidas ta antud juhul käitub,» leiab ta. «Hoolimata selles, et opositsioon on väga kriitiline olnud Henn Põlluaasa demokraatia arusaamast, ei näinud ma küll, et keegi oleks demonstratiivselt tema kõne puhul lahkunud,» märkis Saar. «Mitte et seal oleks väga palju sisu olnud,» lisas ta juurde. 

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles