Luik: kaitsekulude taset ei saa korraldada rahandusministri kabinetist (34)

BNS
Copy
Kaitseminister Jüri Luik.
Kaitseminister Jüri Luik. Foto: Tairo Lutter

Kaitseminister Jüri Luige sõnul on Isamaa prioriteet säilitada 2021. aastal riigikaitsekulude praegune tase ning lisainvesteeringud tuleb planeerida koostöös kaitseväe juhtkonna ning valdkonna ekspertidega, mitte tegelda asjaga improvisatsiooni korras rahandusministri kabinetist.

«Mul on hea meel, et EKRE on enda algsest seisukohast taganenud ja leiab nüüd, et riigikaitsekulusid ei tohiks vähendada,» vahendas Isamaa Luige sõnu. «Samal ajal peaks rahandusminister silmas pidama, et Eesti riigikaitse planeerimine toimub koostöös kaitseväe juhtkonna ja teiste riigikaitse eest vastutavate asutustega. Seda ei saa teha improviseerides, ammugi mitte rahandusministri kabinetist.»

Luige sõnul on Eesti sõjaline kaitsevõime aasta-aastalt üha parem.  

«See on pikaajalise planeerimise ja stabiilse finantseerimise tulemus kaitsevaldkonnas. EKRE juhtidele ei tee au nende halvustav suhtumine tänasesse Eesti kaitseväkke ja kaitseliitu,» märkis Luik.

Pühapäeval eetris olnud raadiosaates ütlesid Mart ja Martin Helme, et SKTst 2 protsendi panustamine riigikaitsesse ei ole ennast õigustanud. Samas esinesid nad mitme ideega, kuidas olukorda muuta.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles