GALERII ⟩ Erakond Eestimaa Rohelised valis endale kaks juhti (33)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy

Täna, 12. septembril kogunes erakond Eestimaa Rohelised Tallinna klubis Uus Laine, kus peeti üldkogu. Valimiste tulemusena nimetati erakonnale kaks juhti –Züleyxa Izmailova ja Kaspar Kurve.

Rohelised otsustasid muuta põhikirja ja valida senise ühe esimehe asemel kaks uut juhti. Esimehe kohale kandideeris Kurve kõrval ka Marko Kaasik, esinaise valimistel pakkus Izmailovale konkurentsi Johanna Maria Tõugu.

Valituks ostunud Izmailova sõnas ERR-ile, et põhikirja muutus on samm võrdõiguslikkuse suunas: «Rohelised ju räägivad hästi palju võrdõiguslikkusest ja see on meile oluline ja siis me otsustasime seda näidata ka iseenda sees.» 

Esimeheks nimetatud Kurve rõhutas aga, et erakond peab haarama senisest suuremat teemaderingi. «Eestimaa rohelised on tegelenud vaid keskkonnateemaga ja me kindlasti jätkame nende teemadega. Aga me peame oma ampluaad oluliselt laiendama. Ma annan aru, milline on meie imidž Eestimaa inimeste seas – me ei ole väga tõsiseltvõetavad,» rääkis Kurve rahvusringhäälingule.

Roheliste juhatusse kandideeris kümme liiget ning valituks osutusid Aleksander Laane, Joonas Laks, Marko Kaasik, Helina Tilk ja Olev-Andres Tinn.

Erakonna asejuhtideks said Timur Sagitov ja Johanna Maria Tõugu.

Volikokku, kuhu kandideeris 15 liiget, valis üldkoosolek ennast esindama Mattias Turovski, Rasmus Lahtvee, Maret Merisaare, Fideelia-Signe Rootsi, Piret Räni, Ott Kiensi ja Küllike Reimaa. Lisaks kuuluvad volikokku ka kõik juhatuse liikmed.

Roheliste üldkogul ja hääletustel sai osaleda ka veebi vahendusel. 

Kommentaarid (33)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles