PILTUUDIS ⟩ Kaljulaid arutas Helmega riigieelarvet ja EKRE poliitikat (21)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Kersti Kaljulaid (vasakul) ja Martin Helme (paremal).
Kersti Kaljulaid (vasakul) ja Martin Helme (paremal). Foto: Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid võõrustas täna Kadrioru lossis rahandusminister Martin Helmet. Kohtumisel arutati tulevast riigieelarvet ning EKRE poliitikat.

Kaljulaidi kohtumine rahandusministriga oli ajendatud algavast poliitikahooajast. «Järgmisel esmaspäeval alustab oma sügisest istungjärku riigikogu ning poliitikahooaeg hakkab hoogu koguma, mistap kohtun lähiajal kõigi parlamendierakondade juhtidega, kirjutas Kaljulaid sotsiaalmeedias. «Esimesena palusin Kadriorgu rahandusministri ja EKRE esimehe Martin Helme. Arutasime riigieelarve ja rahanduspoliitikaga seonduvat, aga ka EKRE plaane ja seisukohti erinevates poliitikaküsimustes.»

Kaljulaidi sõnul on presidendil oluline suhelda ka inimestega, kellega ta vaated paljudes küsimustes ei ühti. «Ei ole ilmselt saladus, et paljudes väärtusküsimustes, nagu inimeste võrdne kohtlemine, poliitiliste eesmärkide ja iga üksiku inimese vabaduste ja õiguste suhe, ajakirjanduse roll demokraatia nurgakivina või mõni muu teema, on meie vaated erinevad. Aga olen alati olnud seda meelt, et oluline on omavahel suhelda,» selgitas Kaljulaid.

Presidendil on täna plaanis kohtuda ka opositsiooniliidrite Kaja Kallase (Reformierakond) ja Indrek Saarega (SDE).

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles